Direktlänk till inlägg 6 november 2010
1 fläskfilé ca 600 gram
1 stor burk hela champinjoner
1 dl creme fraich
1 påse bearnaisesåspulver
salt
peppar
1. Skär fläskfilén i cm tjocka skivor.
2. Stek skivorna i en stekpanna och salta och peppra. Lägg i köttet i en gryta.
3. Vispa ur pannan med lite vatten och slå det i en kastrull.
4. stek champinjonerna. Lägg dem i grytan med köttet.
5. Vispa ur pannan med lite vatten. Häll över i kastrullen.
6. Vispa i såspulvret i kastrullen med skyn. Låt koka upp.
7. Blanda i creme fraichen i såsen och låt det koka upp.
8. Slå såsen över köttet och svampen och låt puttra i ca 20 min. (kan behövas spä med lite vatten om det blir för tjock sås).
Servera med ex. potatisgratäng och en fräsh sallad.
.......................
Jag tog färska champinjoner och både grädde och mini creme fraishe (5 dl grädde och en liten burk creme fraishe och 3 påsar beanaisesås, ville ha mycket sås)
Serverade med klyftpotatis och sallad.
Enkel och god mat, passar både om man har gäster eller om man bara ska äta gott hemma.
Flyttar inom kort till www.hewi.blogg.seVälkommen!
Natten som var var ingen barnlek. Redan under dagen hade jag en grym huvudvärk som inte gav med sig trots medicament, men jag tänkte att den ger väl med sig när jag sover... trodde jag. Den blev värre i samma sekund som jag lade huvud...
Sovit tungt när jag sovit inatt. Har vaknat massa gånger, precis som vanligt, menn jag har däremellan sovit tyngre än vanligt. Vaknade med världens huvudvärk, tog ut Leo, som fick träffa Dodde (en likadan pinne som Leo själv, fast brun), så vi ...
...började bra, slutade sämre. Vi är ett rätt stort företag med många olika avdelningar och ibland saknas förståelsen för de andra avdelningarnas jobb. Detta har inneburit massa extra jobb för mig och en hel del irritation, både från mig och mot mig....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 | ||||||||
|