Alla inlägg under december 2010

Av Helena - 18 december 2010 20:19

Febern är borta. inte lika täppt och snorig. Dock hostig men inte så ont i halsen. Tänk vad en massa sömn och vila kan göra :D


synd jag inte kunde följa med på 30 års middag igår, men jag och grisen hade det lugnt och skönt här hemma, så vi led inte.


Imorgon blir det också bara lugnt men sedan på söndag tänkte jag försöka julstäda här hemma, vi ligger efter i allt sådant, men det ordnar sig, det är ju nästan en vecka kvar :)

Av Helena - 17 december 2010 14:16

Jag är lite ledsen, sådär ledsen som sitter längst in i kroppen ni vet.


Jag tror det är en kombination av massa olika saker, dels så har det varit mycket mycket mycket i skolan på sista tiden, och hur det än är, jag är inte van att plugga på det här sättet, men det går nog allt bättre.


Sedan så har jag varit sjuk, är inne på min andra vecka med feber och är rikigt risig även om jag tycker det känns lite bättre idag efter 12 timmars sömn.

Det har ju också varit mycket med bostadsköpet och allt, men från och med 13 dec så äger vi lägenheten och är också 1 450 000 kr fattigare, lite stress där.


Och så tror jag att det är en begynnande 30 års kris, fyller ju 30 i april och på det stora hela så känns det okej, men det känns så jobbigt att pappa inte är här då (inte här i sverige, utan på jorden), att för 30 år sedan så blev han pappa till en skrutt på 2680 g och han får aldrig se henne i samma ålder som han var då.


Tror jag ska ta en gråtkväll ikväll då max är borta på födelsedagsfest (jag är ju sjuk så jag kan inte gå), jag har inte vågat gråta innan för jag har inte haft tid pga skolarbeten, men nu kan jag. Och sedan ska vi se trolltyg i tomteskogen jag och grisen ikväll.

Blir nog en rätt schysst kväll ändå.

Av Helena - 11 december 2010 23:41

Jag har feber, är dyng risig och har numer sår under näsan pga snytning och jag har verkligen itne tid. Har massor att plugga och jag måste dessutom få klart alla julklappar som ska skickas. Håller på att få panik av det här. Vill bara sätta mig ned och grina.

Av Helena - 10 december 2010 20:25

Hade sista dagen i kommunikation, sista lektionen, sista redovisningen samt betygssamtal, och MVG med råge var det betyg som jag fick :)


Efter skolan var jag förbi min klasskompis som bor i huset bakom mig, hon är sjukskriven för att hon råkade spilla smält socker över handen och har nu transplanterat hud på tre fingrar, skolan är mycket tråkigare utan henne. Så jag var om med en påse med lite julgodis som jag bakat och så fick jag kaffe och en trevlig stund :)


Väl hemma är det tvättstuga och middag som gäller, sedan plugg. Känns att jag är grymt efter i skolarbetet just nu, och jag har inte tid att vara det :S

Av Helena - 8 december 2010 23:10

Kakan:
6 1/2 dl mjöl
1 dl socker
225 g smör

Kolasmeten:
175 g smör
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk sirap

Garneringen:
200 g ljus blockchoklad


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper.

Grädda bottenkakan i 20 minuter.

Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull.

Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.

(jag stormkokar dock, precis som jag gör när jag gör knäck)

Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något.

När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.

Av Helena - 8 december 2010 23:08

Ingredienser:

200 g pepparkakor
50 g smör
30 g mandelmassa
2 msk glögg

Att rulla i:
100 g ljus blockchoklad
Finsmulade pepparkakor, körda i mixer eller med mixerstav
2 msk kakao


Gör såhär:

Smula sönder pepparkakorna och blanda med smöret, glöggen och mandelmassan till en jämn deg.

Rulla bollar av degen och ställ kallt.

Smält blockchokladen i ett vattenbad.

Rulla bollarna i den smälta chokladen och därefter i pepparkakasmulorna som blandas med kakaopulver och ställ svalt på ett smörpapper

Av Helena - 8 december 2010 23:01

Jag har börjat julbaka idag, än så länge har jag hunnit till glögg ochpepparkaksbollar samt hemmagjord twix (ska lägga upp recepten åt er:)), Imorgon blir det Saffranscupcakes med glöggfrosting och mintkyssar tror jag.


Mellan varven så pluggar och hostar jag, börjar vli sjukt less på hosta nu, hatar verkligen att ha hosta.



Av Helena - 8 december 2010 12:00
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Ovido - Quiz & Flashcards